DIY parvekkeen korjaus

Viihtyisä ja kutsuva parveke on loistava lisä mihin tahansa kotiin; pienissä huoneistoissa se toimii usein toisena pienenä huoneena. Jos et halua muuttaa sitä työpajaksi tai varastona, mutta aiot antaa huoneen ulkonäölle tietyn kiillon, muuttamalla sen talvipuutarhaksi tai rentoutumispaikaksi, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota parvekkeen korjaamiseen omat kädet. Parveke on ulkoalue, joten suorita laadukas ja perusteellinen viimeistely ja eristys.

Sisällysluettelo:

Parvekkeen ja loggian käsite

Ihmiset sekoittavat usein käsitteet “loggia” ja “parveke”, joten ennen korjaustöiden suorittamista kannattaa selvittää, mitä nämä rakenteet ovat. Parveketta kutsutaan pienikokoiseksi ulkonevaksi tasoksi, joka kiinnitetään erityisillä palkeilla, jotka ulkonevat seinästä.

Sisäänrakennettu rakenne toimii loggiana, jossa on suuri taso ja sivuseinät. Lisäksi, jos suunnitelmasi on saada lisää tilaa asunnosta, kannattaa käyttää tätä varten loggiaa parvekkeen sijaan..

Parvekkeen toiminnot huoneistossa

Aikamme suurten kaupunkien asukkaille parvekkeella on tärkeä rooli. Sen avulla voit lisätä kaupunkiasunnon käyttökelpoista aluetta. Kauan ovat menneet ajat, jolloin loggialla säilytettiin vain tarpeettomia tavaroita ja kuivattiin vaatteita. Nykyaikana tämä pieni huone voidaan sisustaa siten, että se ei tyyliratkaisunsa suhteen anna asuntojen huoneille..

Loggia on erityisen arvokas tavallisille ihmisille, jotka asuvat pienissä huoneistoissa, ja he asettavat yleensä itselleen tavoitteen – lasittaa huone, korjata parveke omin käsin asunnossa ja tehdä hyvä lämmöneristys. Riippuen siitä, minkä huoneen lähellä loggia sijaitsee, lisätilaa voidaan käyttää eri tavoin..

Kun makuuhuone toimii parvekkeen naapurina, omistajat saavat yhdistymisen jälkeen upean budoarin tai kodikkaan paikan viettää aikaa sielunkumppaninsa kanssa. Voit järjestää alkovin nukkumapaikalle entiselle loggialle, jos lisäät tilaa mukavilla hyllyillä pienille tavaroille ja henkilökohtaisille tavaroille.

Ja jos vie vähän tilaa viereisestä huoneesta, voit järjestää pukuhuoneen makuuhuoneen viereen jakamalla kaksi huonetta liukuovilla. Katso kuva parvekkeen kunnostuksesta ja järjestä toimisto uudelle alueelle eristämällä verhot tai liukupaneelit päähuoneesta. Halutessasi voit varustaa pukuhuoneen.

Jos parveke sijaitsee keittiön vieressä, on suositeltavaa luoda eräänlainen rentoutumisalue tai ruokailuryhmä, jossa on baari, jossa voit ihailla auringonlaskuja ja rentoutua ystävien kanssa kauniisti siistissä ikkunassa.

Musiikkihuone tai talvipuutarha on vasta alkua luettelolle asioista, joita voit luoda uudelleen pienessä vapautuvassa tilassa. Tällaisilla yhteyksillä ei ole haittoja, lukuun ottamatta joitain haittoja – tämä koskee lähinnä portaalin lattiatason eroa. Mutta kaikki tämä voidaan taitavasti pelata, jos sinulla on mielikuvitusta..

Valmistautuminen korjaukseen

Ennen parvekkeen korjaamista sinun on päästävä eroon hauraista väliseinistä ja vanhoista pinnoitteista. Tarkista työskentelyn aikana, onko sementtipinnoissa kierrettyjä elementtejä ja onteloita ja puhdista ne. Tarvittaessa polttaa lisäksi loggiaa kehän ympäri vahvistamalla se kanavasta tai metallikulmista tehdyllä kehyksellä.

Usein omistajat vaihtavat ulkoisia paneeleja, jotka suorittavat puhtaasti koristeellisen toiminnon. Voit rakentaa tiilikaiteen. On muistettava, että loggian suunnittelua ei ole tarkoitettu kestämään suurta painoa. Jos sinun on rakennettava pääseinä, tässä tapauksessa kannattaa käyttää samanaikaisesti kevyitä ja kestäviä materiaaleja, esimerkiksi vaahtolohkoja.

Voit katsoa videon parvekkeen korjaamisesta ja valita valmiin ratkaisun – lasittaa loggian täytelasilla tai asentaa sandwich -paneelit kaiteen sijaan. Mutta jos tällainen ratkaisu jostain syystä ei sovellu, ehkä se on kallista tai suunnittelussa ei ole säädetty kattokiinnikkeitä kaihtimille, verhoille ja vaatteiden kuivaukselle tai tarvitaan tyhjä seinä saranoituihin lattioihin – voit suorittaa korkean laadukkaat korjaustyöt parvekkeella itse, lasitus yksinomaan avoin osa.

Jos aiot päällystää loggian MDF -levyllä tai laudalla, sinun on ensin tiivistettävä kaikki halkeamat. Puhalla sisällä olevat reiät pois polyuretaanivaahdolla ja muista eristää lisäksi ulommat raot. Kuivaamisen jälkeen leikkaa ylimääräinen vaahto pois ja peitä osat sementtilaastilla, koska vaahto alkaa huonontua ja mädäntyä lämpötilan ja kosteuden vaikutuksesta. Pienet halkeamat voidaan korjata silikonitiivisteellä. Tiivistä suuria reikiä.

Materiaalin valinta

Rakennusmateriaalimarkkinat tarjoavat nykyään melko laajan valikoiman erilaisia ​​viimeistelymateriaaleja, joita voidaan käyttää eri parvekkeen korjausvaihtoehtoihin: koristeelliset paneelit, keraamiset laatat, muovipaneelit, koristeellinen kipsi, vuori, maali ja tapetti. Valikoima on todella suuri, joten sitä on joskus vaikea tehdä..

On otettava huomioon yksi tekijä, joka vaikuttaa materiaalin valintaan. Parveke on talon ulkopuolella, joka on lähes suojaamaton tuulelta ja sateelta. Siksi on tärkeää luoda mukavat olosuhteet parvekkeen sisälle korjaustöiden aikana, lämpöeristys on tehtävä..

Lämmittimiä on suuri määrä, mutta juuri parvekkeen eristykseen ja korjaukseen käytetään useimmiten mineraalivillaa, joka erottuu erinomaisista suorituskykyominaisuuksista ja erinomaisista fyysisistä ja teknisistä ominaisuuksista. Lisäksi mineraalivilla on yksi edullisimmista lämmöneristysmateriaaleista..

Mineraalivillaa varten tarvitset tietyn tilan, jonka voit luoda vain runkoon asennetun viimeistelymateriaalin avulla. Tämä tarkoittaa, että muovipaneeleista, vuorauksista ja MDF -paneeleista tulee materiaaleja, jotka sopivat parhaiten loggian sisustukseen..

Parvekkeen lasitus

Ensinnäkin, muista, että on välttämätöntä tehdä lasitus, koska muuten ei voi olla kyse eristyksen tehokkuudesta, ja siksi parvekkeen korjauksen hinta ei ole perusteltu. Tällä tavalla parveke muuttuu loggiaksi. Vaihtoehtoisesti voit harkita parvekkeiden korkealaatuista lasitusta uuden tekniikan avulla.

Yleensä on tavallista asentaa metalli-muovirakenteita, vaikka yhä useammat ihmiset suosivat viime aikoina puisia ikkunakehyksiä, jotka eivät ole huonompia kuin PVC-tuotteet.

Mutta tässä vaiheessa ensimmäinen “sudenkuoppa” odottaa omistajaa. Kehittäjät haluavat saada rakenteen eristyksen valmiiksi mahdollisimman pian ja siirtyä puhtaalla omantunnolla muihin tehtäviin. Tämän seurauksena he nopean asennuksen jälkeen täyttävät nopeasti halkeamat, asettavat lämmityspatterin tai asentavat “lämpimän lattian” järjestelmän ja ajattelevat, että voit rentoutua.

Tällaiset huolimattomat rakentajat talvella odottavat kuitenkin epämiellyttävää havaintoa – kuten parveke on eristetty, mutta optimaalista lämpötilaa on mahdotonta ylläpitää. Ongelmana on, että väärin suoritettu eristys ei vähennä merkittävästi lämpöhäviötä. Muista, että loggioita ei voi lämmittää keskuslämmityksellä, koska rakennusmääräykset kieltävät tämän..

Kylmä lasitus

Tällainen lasitus on alumiinirunko, johon on asetettu yksittäiset ikkunat. Tätä lasitusta kutsutaan kylmäksi, koska se ei anna käytännöllistä vaikutusta eristyksen kannalta ja siksi loggia talvella ei ylitä katulämpötilaa yli 5-8 astetta.

Kehyksetön lasitus

Kehyksetön lasitus on kylmälasityyppi. Suurin ulkoinen ero on pystysuorien väliseinien ja kehysten puuttuminen. Tuloksena on vaikutelma keveydestä ja tilavuudesta, vaikka itse asiassa rakenne on erittäin vankka rakenne. Tässä mallissa lasi on karkaistu, se asennetaan teloille alumiiniprofiiliin, joka liikkuu ylä- ja alareunaa pitkin..

Ulkopuolella profiilin ja lasin välissä on kumitiivisteet, jotka suojaavat tilaa kosteudelta. Kehyksetön lasi -loggia avautuu useilla tavoilla: lasi siirtyy sivulle, taittuu kirjan muodossa tai kääntyy seinää vasten. Tämän tyyppisen rakenteen ansiosta on mahdollista lasittaa minkä tahansa kokoonpanon parveke. Liiallista avoimuutta kompensoivat sävytetyt ikkunat.

Lämmin lasitus

Lasitetuilla parvekkeilla on useimmiten juuri tällainen lasitus. Tätä tarkoitusta varten on tapana käyttää sinetöityjä kaksinkertaisia ​​ikkunoita, profiileja, joissa on lämpöterät ja ilmakammiot. Parannetun lämmöneristyksen lisäksi muotoilu vaikuttaa melun eristykseen myönteisimmällä tavalla – jos asut lähellä markkinoita, rautatieasemaa, vilkkaalla moottoritiellä tai kaupungin keskustassa, anna etusija tällaiselle lasille.

Tällaisen lasin suunnittelu ei ole monimutkaisempi kuin kylmä – se, että alumiinista tai muovista valmistettu runko on kiinnitetty kaiteeseen massiivisilla pulteilla, joilla on suuri määrä kiinnityskohtia. Rakenteen ovet voidaan tilata toimittajilta saranoitavina, kääntyvinä tai kääntyvinä, kaikki riippuu mieltymyksistäsi..

Lattian eristys

Parvekkeen kunnostuksen aikana eristä ensin lattia. Tämä voidaan tehdä käyttämällä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Tällaiset laatat ovat kevyitä ja tiheitä, niitä käytetään muuten jopa tienpintoihin. Materiaali kestää hyvin kuormia, se ei päästä lämpöä läpi.

Aseta polystyreenivaahtolevyt tasaiselle pinnalle ja liimaa se erityisellä liimalla ja kiinnitä se muovisilla tapilla. Kiinnitä kiinnitysverkko liiman päälle ja täytä lattia kuivumisen jälkeen erityisellä itsetasoittuvalla seoksella. Jos lattian syvyys sallii, se voidaan eristää paisutetulla savella, joka on täytetty sementtilaastilla. Vastaava lattia parvekkeella voidaan laatoittaa lattiapäällysteillä, esimerkiksi keraamisilla laattoilla..

Vaihtoehtoisesti kaupunkiasunnon omistajat voivat tehdä puurakenteen ja täyttää tyhjät tilat eristysmateriaalilla – vaahdolla tai lasikuidulla. Ylös on täytettävä kymmenen millimetrin vaneri. Puulattialle on tarkoituksenmukaista laittaa linoleumi tai vedenpitävä laminaatti.

Seinän eristys

Useimmiten kehittäjät valitsevat parvekkeen viimeistelylevyn, koska tällä materiaalilla on hyvät ominaisuudet ja suorituskyky. Vuori on luonnollinen materiaali, käytännöllinen, taloudellinen, ympäristöystävällinen ja kestävä. Lisäksi puulla on ainutlaatuinen luonnon kauneus..

Vuorien valmistuksessa käytetään erilaisia ​​puulajeja: havupuut ja lehtipuut. Suosituin tyyppi on mäntyvuori. Profiilin ja tyypin mukaan vuori on jaettu euro- ja tavalliselle vuorelle, jotka on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista uusinta nykyaikaista tekniikkaa käyttäen..

Vuori on tapana asentaa metalliprofiilista tai puisista säleistä valmistettuun runkoon. Yleensä on tapana valita jälkimmäinen vaihtoehto. Kuten minkä tahansa seinän verhouksen kohdalla, sinun on lähestyttävä töitä oikein. On tärkeää paljastaa kehys kaikilla tasoilla niin, että materiaali näyttää yhtenä kokonaisuutena järjestämättä pudotuksia ja vääristymiä.

Jos päätät käyttää vuorausta koko loggian viimeistelyyn, aloita työ katosta. Kehyksen valmistamisen jälkeen sinun on suoritettava eristys- ja vedeneristysmateriaalin asennukseen liittyvät työt. Olet jo päättänyt eristyksestä, mutta vedeneristys on suoritettava kattomateriaalilla. Tämä materiaali on ollut kehittäjien tiedossa jo pitkään, se on helppo asentaa. Lisäksi parvekkeen korjauskustannukset tällä materiaalilla ilahduttavat sinua! Kiinnittää yllä olevat materiaalit suoraan runkoon.

Sen jälkeen voit aloittaa vuorauksen asettamisen. Tässä prosessissa ei ole mitään monimutkaista, tärkeintä työskennellessä on tarkkuus. Kiinnitys suoritetaan erityisillä kiinnikkeillä tai nauloilla vuorauksen reunaan. Vaikein vaihe on kulmien viimeistely. Mutta älä lannistu, jos kulma tulee epäsiisti. Se voidaan sulkea kulma sokkelilla, ja ongelma ratkaistaan ​​tällä..

Katon eristys

Loggian katto on teräsbetonilaatan alapuoli, joka muodostaa yläkerrassa sijaitsevan parvekkeen lattian. Jos naapurisi ovat eristäneet lattian ylhäältä, sinun ei tarvitse eristää kattoa. Mutta on parempi tehdä osasi työtä ja eristää katto puolelta.

Kuvassa parvekkeen korjaamisesta omin käsin näet, että helpoin tapa on laittaa levyt kattoon reuna alaspäin. Levyjen leveyden tulisi olla 100 millimetriä. On suositeltavaa käyttää mineraalivillaa lämmittimenä. Mineraalivillalevyt asetetaan pakattujen levyjen väliin, sitten ne on päällystetty vedeneristyskalvolla ja kiinnitetty laudoilla, jotka on pakattu levyjen poikki. Tällaiset säleet kestävät vedeneristystä ja lämmöneristystä sekä tarjoavat tilan ilmanvaihdon. Verhouksena voit ottaa vuorauslevyn tai muovin.

Ulkoinen viimeistely

Rakennuksen arkkitehtonisena elementtinä parvekkeella pitäisi olla upea ulkonäkö, erityisesti loggioille, jotka on lasitettu ja kiinnitetty kaupunkiasunnon kokonaispinta -alaan huoneena. Siksi ulkokoristelu on suoritettava tiettyjen vaatimusten ja normien mukaisesti. Nykyään loggian ulkopuoliseen verhoukseen käytetään profiiliprofiileja ja aallotettuja metallilevyjä, sivuraiteita, vahvistettuja muovipaneeleja tai vuoria..

Useimmiten kehittäjät valitsevat sivuraide, koska se tunnetaan vertaansa vailla olevista ominaisuuksistaan: se on luotettava ja kestävä, ei syövytä, koska se perustuu polyvinyylikloridiin, homeeseen, kivuliaisiin mikro -organismeihin ja sieniin, jotka eivät koskaan kehity sivuraiteen alle.

Kerran asennettu sivuraide ei vaadi erityistä huomiota itseensä: sitä ei tarvitse päivittää, puhdistaa ja maalata. Erilaisten kosteuden ja lämpötilan muutosten sekä auringon säteiden vaikutuksesta sivuraide ei muuta sen ominaisuuksia. Vuorauksella leikattu loggia näyttää aina edustavalta.

Mutta on melko vaikeaa tehdä loggian ulkoinen koristelu omin käsin sivuraiteella. Tässä tapauksessa kannattaa katsoa video parvekkeen korjaamisesta omin käsin. Tarvitset myös tietoa, taitoja ja kokemusta sekä erikoistyökaluja ja -laitteita..

Ja lopuksi. Älä suorita ulkoisia töitä itse, jos asuntosi ei sijaitse toisessa kerroksessa tai ei ensimmäisessä kerroksessa. Parvekkeen ulkopinta on parempi antaa ammattilaisille. Muista, että loggian lasitus on tapana vasta sen ulkopinnan tekemisen jälkeen..

Jos haluat tehdä korjauksia paitsi asunnossa myös toimistossa, Int-Ext-yritys auttaa sinua. Kohtuullinen hinta, laadukas työ, korkeasti koulutetut asiantuntijat.