Tiilinen savupiipun muuraus

Savupiipun muuraus on valmistettu eri materiaaleista. Jotkut kykenevät vastustamaan korroosiota, tiivistymistä ja noen kertymistä. Toiset sallivat monimutkaisen savupiippukokoonpanon valmistamisen. Siitä huolimatta, kuten ennenkin, perinteiset tiilihormit ovat erittäin suosittuja, ja ne ovat osoittaneet luotettavuutensa ja tehokkuutensa satojen vuosien käytön aikana..

Tiilihormien ominaisuudet

Maalaistalojen massiivisen rakentamisen myötä kiinnostus tulisijoja, uuneja ja kattiloita kohtaan on lisääntynyt. Palamistuotteiden ulosvirtauksen järjestämiseksi useimmiten pystytetään tiilihormi. Tästä materiaalista valmistettua poistoaukkoa käytetään yleensä yksittäisiin lämmitys- ja lämmityslaitteisiin..

Erilaiset tiiliseinäiset savupiiput ovat saavuttaneet suuren suosion useiden etujen vuoksi:

Tiiliseen savupiipun negatiivisiin ominaisuuksiin kuuluvat:

Tiiliseen savupiipun rakenneosat

Harkitse tyypillistä tiilipiipun suunnittelua – tämä auttaa sinua ymmärtämään rakentamisen päävaiheet.

Tiili savupiippu: laitekaavio

Materiaalin valinta tiilen savupiipun asettamiseen

Tärkeä kohta savupiipun rakentamisessa on tiilien valinta. Savunpoistokanavan rakentamisen eri vaiheissa voidaan käyttää erityyppisiä tiiliä:

Tärkeä! Huokoisia, kevyitä ja onttoja tiiliä ei saa käyttää savupiipun rakentamiseen

Rakenteen eri osien asettaminen on merkitty käyttämällä eri koostumuksella varustettua työliuosta:

 • savupiippu katon yläpuolella on sementti-hiekaseos;
 • muuraus katon alla suoritetaan kalkki- tai sementti-kalkkilaastilla.

Tiilihormien rakentamista koskevat vaatimukset

Kodin turvallisuus, mukavuus, polttoaineen kulutus ja ilman puhtaus riippuvat suurelta osin savupiippulaskelmien tarkkuudesta. Kattilan, takan tai uunin savupiipun rakenteen on täytettävä ilmoitetut kriteerit:

Lisävaatimukset savupiippuille tiilitalossa:

Tärkeä! Jos talon katto on peitetty palavalla materiaalilla (vyöruusu), putken suu on lisäksi varustettu kipinänsammuttimella, jonka silmäkoko on enintään 0,5 * 0,5 cm

Kuinka tehdä tiili savupiippu liesistä: vaiheittaiset ohjeet

Savupiipun muodon ja koon määrittäminen

Savu liikkuu spiraalina takkaa / savupiippua pitkin. Siksi on optimaalista, jos savupiipun sisäosa on ympyrän muotoinen. Mutta tämän muotoisen putken asettaminen tiilistä on mahdotonta. Siksi savupiipun tiilimuuraus on suorakulmainen..

Sisäkulmat on suositeltavaa käsitellä tasoitusmassalla. Tällaiseen työhön on parempi olla käyttämättä kipsiä – usein tapahtuvien lämpötilan muutosten vuoksi materiaali voi murentua nopeasti.

Savupiipun koko määräytyy koko rakennuksen mittojen mukaan. Pienessä, kompaktissa talossa liian korkea ja leveä savupiippu näyttää koomiselta. Savupiiput, joiden mitat ovat 260 * 260 mm, rakennetaan venäläisille uuneille.

Neuvoja. Taloudellinen tiilenkulutus saavutetaan, kun asennetaan 260 * 130 mm putki. Tämä muotoilu on mahdollista, kun asetetaan jokainen viiden tiilen rivi.

Tarvittavat työkalut ja materiaalit

Työskentelyyn tarvitset seuraavat työkalut:

 • vasaran poikki;
 • vasara, jossa on kumikiinnitys;
 • ruletti;
 • taso;
 • Bulgaria;
 • lastalla;
 • kauhat vettä ja työliuosta varten;
 • sähköpora sekoittimen kiinnityksellä;
 • seula.

Materiaalit on valmisteltava etukäteen: tiili, savi ja hiekka.

Työliuoksen sekoittaminen

Liuokseen soveltuu savi, puhdas ilman roskia ja epäpuhtauksia, joka louhittiin 1,5 metrin syvyydestä, ja jokihiekka. Ennen työskentelyä siivilöi savi ja hiekka enintään 5 mm reikäisen seulan läpi. Kaksi päivää ennen munimisen aloittamista savi on liotettava veteen (noin 48 tuntia) ja sekoitettava.

Liuoksen valmistusmenettely:

Savupiipun alaosan pystytys

Ennen savupiipun asettamista tiilistä järjestetään suutinputki. Se on rakennettu noudattamalla pakollisia tiilisidoksia. Kuoriputki on sijoitettu suoraan takan yläpuolelle tai kiukaan päälle suorakulmion muotoiseksi, noin 4-6 tiilen kokoiseksi. Rakenteen sisään on jätetty ontelo – savukaivo. Pakkausputki päättyy, ei ylitä viidestä kuuteen riviä päällekkäin.

Nukan ja savupiippun järjestely

Myöhemmin tiilistä valmistetun savupiipun asettaminen omin käsin on nukkakaulan järjestely. Leikkuukaulan korkeus on viisi tiiliä, savukanavan koko on 140×270 mm.

Nuppu on asetettu noudattaen useita sääntöjä:

Aiemmin kattoon on tehtävä reikä savupiipun tuomiseksi ulos. Nousuputki pystytetään ullakolle ja tuodaan ulos katolle tarkkailemalla tiilimuurauksen siteitä. Katon nousuputken korkeus – 1-2 tiiliä.

Savupiipun ulostulo katon yläpuolella

Seuraava vaihe nousuputken asettamisen jälkeen on saukon järjestely. Tämä putkisegmentti koostuu yhdeksästä rivistä, kun taas jokaisen seuraavan ulkokoon tulisi olla ¼ tiilet ylittävät edellisen.

Tärkeä! Tässä työvaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kanavan sisäiseen kokoon – sen ei pitäisi olla kapea eikä laajentua

Kolmannella rivillä saukon leveys kasvaa pidennettyjen tiilien ansiosta – etuluukku ulottuu sivuille. Neljännellä – kuudennella rivillä sivulokkeita pidennetään. Seitsemännessä rivissä sivuttaisten ulkonemien muodostaminen on valmis. Kahdeksas ja yhdeksäs rivi täydentävät rakennetta ja muodostavat kaikki putken ulkonemat..

Seuraavaksi muodostetaan savupiipun kaula. Tämän elementin korkeus on keskimäärin viisi tai kahdeksan riviä. Kaulan asettamisen jälkeen pää on varustettu käyttäen samaa tekniikkaa kuin nukka.

Savupiipun rakentamisen viimeinen vaihe – tuuliviivan tai korkin asennus.

Tiili savupiippu: video

Mitä tulee ottaa huomioon, kun asennat tiilipiipun kattilaan

Asennettaessa savupiippua kattilaan on tärkeää ymmärtää palamisprosessin ominaisuudet ja hajoamistuotteiden poistamisen erityispiirteet. On tarpeen ottaa huomioon kaikki savupiipun rakennustekniikan vivahteet, joten on parempi antaa tämä työ asiantuntijoille. Virheet savupiipun suunnittelussa ja savupiippuventtiilin käytössä voivat johtaa hiilimonoksidimyrkytykseen..

Perushetkiä:

Kuinka asentaa savupiippu tiilikattilaan: video

Yleisiä virheitä savupiipun puhalluksessa

Lämmittimen toiminnassa voi olla toimintahäiriöitä, jotka johtuvat savupiipun asentamisesta: