Kuinka purkaa ilmastointilaite omin käsin. Irrota ilmastointilaite freonia säilyttäen. Ilmastointilaitteen sisäyksikön purkaminen

Kotona jaettuja järjestelmiä palvelevien asiantuntijoiden palvelut eivät ole halpoja, ja kuten tiedätte, tällaisten laitteiden purkaminen vahingoittumatta on paljon vaikeampaa kuin yksinkertaisesti kodinkoneen irrottaminen verkosta. Kun siirrät ilmastointilaitetta tai lähetät sen vain diagnostiikkaan, se on poistettava pysyvästä paikasta. Tämän voi tehdä jokainen omistaja, jolla on vain vähän taitoja sähkölaitteiden kanssa työskentelyssä. Jotta tämä menettely voidaan suorittaa laadullisesti, on noudatettava harjoittajien suosituksia. Tietoja split -järjestelmien purkamismenetelmistä, laitteen poistamisen ominaisuuksista freonia menettämättä, laitteen kanssa talvella työskentelyn monimutkaisuuksista, lisätietoja alla.

Sisällysluettelo:

Tee-se-itse-ilmastointilaitteiden purkamismenetelmät. Ominaisuudet työskennellä eri tyyppien kanssa

Ilmastolaitteiden purkaminen on tarpeen eri tapauksissa, jotka liittyvät siirtämiseen, uusien laitteiden hankintaan ja suunniteltuihin korjaustoimenpiteisiin. Ammattilaisten kutsuminen joka kerta on melko kallista iloa, joten voit irrottaa ilmastointilaitteen ammattilaisten ohjeiden perusteella itse kotona; kun työskentelet valtavien rakenteiden kanssa, voit pyytää ystävältäsi tukea. Omien käsien purkamisen pääperiaatteena pidetään suuntautumista laitteen tyyppiin, jonka purkaminen riippuu suoraan teknologisista ominaisuuksista. Tästä lisää taulukossa..

Eri tyyppisten jäähdyttimien purkamisen ominaisuudet
Kanava Laitteiden palauttamisen työnkulku on erityisen monimutkainen järjestelmän koon vuoksi. On lähes mahdotonta selviytyä laitteen poistamisesta kotona ilman toisen päällikön apua. Työskennellessäsi tarvitset myös muita työkaluja ilmakanavien käyttöönottoon..
Kasetti Yksikön vahvistettua suojausta pidetään tyypillisenä tämän ryhmän laitteille, mikä on poistettava käyttämällä erityisiä sähkölaitteita. On valtava paino. Katkaisuprosessi koostuu putkien, kylmäaineen poistamisesta ja poistamisesta verkosta..
Split -järjestelmä Jos edellä mainitut laitteet voidaan poistaa joutokäynnille, neste voidaan tyhjentää niistä kokonaan, ja puhuttaessa split -järjestelmistä, tällaiset petokset suljetaan pois. Tässä kylmäaine on kerättävä erillisessä muodossa, alkaen ohuemmasta putkesta ja tarjoamalla sitten paksumpi osa. On huomattava, että tämän tyyppisille ilmastolaitteille kupariputkien esiintyminen on useimmiten ominaista, mikä tarkoittaa, että niitä ei yksinkertaisesti voida kiertää, on käytettävä leikkausta ja poistettava järjestelmä tällä tavalla.

Kuinka purkaa ilmastointilaite omin käsin? Kysymys, johon mestarit antavat kaksi vastausta ja paljastavat pari toimintatapaa:

  • freonin säilyttäminen;
  • freonia säästämättä.

Kun olet pumpannut nesteen ulos laitteesta käynnistääksesi sen uudelleen, tarvitset materiaalikustannuksia tankkaukseen, joten jos omistajat ovat kiinnostuneita jäähdyttimen käyttämisestä edelleen, heidän tulee harkita ensimmäisen vaihtoehdon ohjeita ja yrittää pitää laite mahdollisimman toiminnassa mahdollisimman. Tämä menettely koostuu nesteen keräämisestä ulkoiseen yksikköön, jonka hienouksista keskustellaan hieman tarkemmin. On kuitenkin syytä huomata, että jättäessään freonin ehjäksi omistajat suorittavat kaikki työt täysin ympäristöystävällisellä tavalla, vaikkakin hieman, mutta vahingoittamatta ympäristöä..

Varotoimenpiteet

Ymmärtääkseen täysin, miten ilmastointilaite puretaan oikein, jokaisen omistajan on tutustuttava varotoimiin ja ymmärrettävä, että kaikki poikkeamat ilmastolaitteiden käyttöä koskevista suosituksista, ohjeista ja säännöistä voivat johtaa freonin hajottamiseen tai jopa mikä pahempaa, kykenevä laite poistuu peruuttamattomasti käytöstä.

Ennen kuin tunkeutuu jaettuun järjestelmään, päällikön on käsiteltävä jäähdyttimen perusrakenne. Ilmastointilaite koostuu ulkoisesta ja sisäisestä yksiköstä, jotka on liitetty toisiinsa tunnusomaisilla linjoilla, kaksi kappaletta, joiden sisällä kylmäaine liikkuu. Kun siirretään pienen halkaisijan omaavan putken läpi sisältä ulos, freonin tila pysyy nestemäisenä, kun kiertää putken paksussa osassa, kaasumainen seos kulkee vastakkaiseen suuntaan.

Joten jos omistaja yrittää purkaa laitteen ja irrottaa pääpolut väärässä järjestyksessä, hän ei voi pitää freonia ehjänä. Myös jäähdyttimen toimintahäiriöön liittyvät ongelmat riippuvat:

  • kosteutta on tullut kompressoriin;
  • ovat kupariputkia suojattu pieniltä hiukkasilta, jotka voivat johtaa laitteen toimintahäiriöön;
  • pysyvätkö kierreholkit ehjinä, joiden korjaus on kallista.

Liittimissä on oltava erityiset merkit, joiden mukaan päällikön on irrotettava johdot. Sekoittamalla merkit keskenään voit menettää todellisen mahdollisuuden yhdistää laite onnistuneesti uuteen paikkaan. Älä jätä liian lyhyttä tyhjennysputkea, koska se on vastuussa lauhdeveden neutraloimisesta järjestelmästä. Siksi ilman koon laskemista omistaja johtaa välittömästi siihen, että se on vaihdettava kokonaan. Useita tilanteita, jotka voivat aiheuttaa kalliita korjausinvestointeja ilmastointilaitteen purkamisen yhteydessä, ovat ilmastotuotteiden lukutaidottomat kuljetukset, omistajan tulee purkamisen jälkeen kerätä kaikki kiinnikkeet ja komponentit yhteen astiaan, jotta ne eivät katoa tai vahingoitu.

Kuinka valmistautua jäähdyttimen purkamiseen

Kuinka purkaa ilmastointilaite itse? Ennen kuin siirryt suoraan vastuulliseen prosessiin, kokemattoman mestarin on tutkittava huolellisesti mukana oleva petos. Seuraavaksi sinun on valmisteltava työkalupakki, joka, kuten kävi ilmi, ei sisällä yksinkertaisia, tuttuja elementtejä talolle, vaan myös erikoislaitteita. Pora, painemittari, pihdit, erilaiset sähkölaitteen lisälaitteet, eri merkinnät sisältävät avaimet, kaikki tämä on sijoitettava työalueelle. Ei ole tarpeen jäsentää, kuten he sanovat “silmästä”, koska sillä on lukuisia edellä mainittuja seurauksia.

Päätehtävänä on edelleen sellaisten toimien rakentaminen, joissa freonin säilyminen ennallaan on ensisijainen tavoite tai ei ole perustavaa laatua. Usein oli tilanteita, joissa omistajat poistivat jäähdyttimen ilman ohjeita, eivätkä odottaneet, että uuden aineen ruiskuttaminen aiheuttaa suuren ongelman, joka ammattilaisen ratkaisemiseksi on ainakin ensin diagnosoitava laiteviat, ilmastointilaitteen täyttämiseksi, ja tämä on kaiken kaikkiaan huomattava luku, mutta erikoisapua ei voida välttää. Lisäksi käytetyn kylmäaineen tyyppi vaikuttaa ylläpitokustannuksiin..

Kuinka irrottaa ilmastointilaite oikein

Useimmat omistajat ovat kiinnostuneita split -järjestelmän jatkotoiminnasta, joten he ovat eniten huolissaan siitä, miten ilmastointilaite puretaan freonia menettämättä. Joka tapauksessa, ennen kuin aloitat tämän prosessin, sinun on selitettävä laitteen irrotusjärjestys. Aloita kytkemällä laite erityiseen jäähdytystilaan. Omistajan on kuusiokoloavaimella käännettävä ulkoisen yksikön pienin hana, hän on vastuussa freonin toimittamisesta laitteeseen.

Tämä toimenpide luo tyhjiön järjestelmään ja vapauttaa siitä kaasua. Freonin täydellisen vapautumisen jälkeen toinen hana ruuvataan, joka on kooltaan suurempi. Kun venttiilit on suljettu laitteen toimintatilassa, se voidaan irrottaa verkosta, mutta kaasun läsnäolo tarkistetaan uudelleen. Sitten ulkoiset ja sisäiset lohkot irrotetaan, kiinnikkeisiin ja niiden eheyteen kiinnitetään asianmukaista huomiota. Nosturit vaativat lisäsuojaa, niitä käsitellään erityisillä tulpilla tukkeutumisen välttämiseksi kuljetuksen aikana.

Ulkoisen lohkon purkamisessa voi esiintyä vaikeuksia kerrostalojen asukkaille, jolloin avustajan läsnäolo on pakollista. Joskus omistajien on maksettava erikoislaitteiden palveluista. Ulkoyksikkö irrotetaan kiinnityksen poistamisen jälkeen, sillä tällä hetkellä ilmamassat voivat tunkeutua sisäosaan, joten laitteen irrottamisen jälkeen ei ole suositeltavaa pitää sitä toisessa paikassa pitkään aikaan, hapettumisprosessi voi alkaa.

Ohjeet ilmastointilaitteen ulkoyksikön poistamiseen

Kun irrotat jäähdyttimen kotona, on syytä muistaa, että ulkoisen ja sisäisen yksikön johdannossa on useita ominaisuuksia. Kun työskentelet ulko -osan irrotuksen kanssa, on ymmärrettävä, että prosessissa tarvitset maksimaalisen luottamuksen siihen, että freoni pysyy ehjänä, joten on järkevää käyttää erikoismittauslaitteita ja työkalusarjoja. On kuitenkin huomattava, että tällaiset resurssit ovat melko kalliita, niiden hinta ylittää jopa ammattilaisen soittamisen kotona. Vain ne omistajat, joilla on vapaa pääsy jäähdyttimeen, saavat aloittaa purkamisen, jos asuinpaikka määräytyy toista korkeammilla kerroksilla, vain koulutetut käsityöläiset saavat suorittaa tämän työn. Kun sinulla on vapaa pääsy järjestelmään, sinun tulee noudattaa seuraavia suosituksia:

  • ennen kiinnikkeiden irrottamista, käytä merkkiä, sinun on merkittävä liittimet, koska tulevaisuudessa sinun on liitettävä ne uudelleen;
  • freonia siirrettäessä, tyhjiötä luodessa, hanoja kiertämällä, sinulla on oltava jatkuvasti painemittari mukanasi ja seurattava kaasun läsnäoloa;
  • ilmastointilaitteen virtajohto poistetaan verkosta heti, kun kaikki freonin säilyttämiseen liittyvät toimenpiteet on suoritettu.

Viimeinen on kiinnitysmateriaalien poisto, jonka jälkeen jäähdytystuote voidaan kuljettaa määränpäähänsä..

Kuinka järjestää työ oikein sisäyksikön kanssa

Ilmastointilaitteen sisäisen sisällön käsittely vaatii erityistä huomiota, koska juuri tässä osastossa sijaitsevat tärkeät osat, kuten höyrystin, johdot ja hauraat salvat. Kaikki tämän osion huijaukset on tehtävä erityisen selkeästi ja huolellisesti, jotta ne eivät vahingoita tai vahingoita tärkeitä osia. Joskus sisäyksikköön pääseminen on vaikeaa, koska laitteen kansi ei ehkä avaudu huonosti seinässä olevan hankalan sijainnin vuoksi. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää ruuvimeisseliä, jolla on tyypilliset kärjet, kuten risti ja pasatizh.

Tämä yksinkertaistaa kiinnittimen hankalaa irrottamista. Tässä avustajan läsnäolo ei ole turhaa, koska ruuveja irrotettaessa ilmastointilaite on pidettävä kunnossa, kunnes se irrotetaan kokonaan seinästä.

Jaetun järjestelmän purkamisen ominaisuudet talvella

Usein kysytty kysymys liittyy ilmastointilaitteen purkamiseen talvella, koska tänä aikana vallitsevien alhaisten lämpötilojen vuoksi nesteen ohittaminen, tyhjiön luominen ja kompressorin öljyn sakeutuminen ei ole niin helppoa. . Kotona joko omistajat, joilla on käytettävissään nykyaikaisten mallien jäähdyttimiä, joilla on lisäominaisuuksia – kompressorin lämmitys, on varustettu yksiköllä, joka voi hidastaa tuulettimen pyörimistä, tai omistajat, joilla on taitoja työskennellä tällaisten järjestelmien kanssa pystyä selviytymään tästä tehtävästä. Lisäksi tämä prosessi edellyttää erityisen kylmäaineen keräysjärjestelmän käyttöä, joka toimii periaatteessa lähellä painemittaria..

Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että ei ole suositeltavaa aloittaa ilmastointilaitteiden purkaminen kotona ilman valmistautumista, jos laitteen käyttöä suunnitellaan tulevaisuudessa. Tämä johtuu siitä, että purkamisprosessi perustuu useisiin vivahteisiin, ja jotta se voitaisiin kruunata menestyksellä, olisi järjestettävä erityislaitteiden läsnäolo. Koska ne maksavat paljon, suosittelen, että omistajat maksavat pätevien käsityöläisten palveluista, jotka takaavat jäähdyttimen toimivuuden.

Published
Categorized as Tontti