Taimien kasvattaminen kotona. Tomaatin, pippurin, sipulin, munakoison, kaalin taimien kasvatusolosuhteet. Taimien kasvatusmenetelmät

Taimien kasvattaminen siemenistä kotona on melko yleistä paitsi omakotitalojen asukkaiden, kasvihuoneiden omistajien, myös asuntojen omistajien keskuudessa, koska monet ihmiset mieluummin käyttävät oman tuotannon vihanneksia. Kukkien taimien itsenäinen viljely, jota he haluavat harkita eri vuodenaikoina, on edelleen vallitseva. Kuten tiedätte, mikä tahansa kasvi voi kehittyä ruukussa, mutta se, tuottaako satoa, onko sillä oikea ulkonäkö ja kunto, riippuu siitä, kuinka oikein amatööri -puutarhuri pystyi järjestämään tähän optimaalisen mikroilman, kantoiko hän menettelyt siitä tai toisesta kulttuurista huolehtimiseksi. Yksityiskohtaisemmin eri vihannesten taimien tuotannosta, kasvatusmenetelmistä, paprikoiden, munakoisojen, tomaattien, kaalin, paprikoiden ja petunioiden hyväksyttävistä kehitysoloista, tarkemmin artikkelissa.

Sisällysluettelo:

Taimien menetelmät

Vihannesten ja kukkakasvien viljelyprosessi riippuu suoraan määrätyn tehtävän suorittamismenetelmästä. Jotkut vihannesten viljelijät eivät halua huolehtia kasvin hankkimisesta erillisille lokeroille ja kasvattaa siemeniä suoraan avomaalla sen jälkeen, kun se on lämmennyt hyväksyttävälle tasolle. Toisille aikaisemmin ruukuissa kasvatettujen valmiiden taimien istuttaminen sukellusvaiheen läpi on olennaista. Vallitsevasta ympäristöstä riippuen kasvin runko muodostuu, sen immuniteetti kehittyy, tuottavuuden kyky määritetään. Lisätietoja taimien valmistusmenetelmistä on taulukossa.

Taimien jalostusmenetelmät
Siementen kylväminen maahan Tämä menetelmä sisältää ostettujen tai itsenäisesti korjattujen siementen istuttamisen avoimeen maahan tietyn kasvityypin optimaalisen ajanjakson alussa. Useimmiten kuluttajia ohjaavat ostetun lajikkeen pakkauksessa oleva kaavio. Tämä menetelmä toimii hyvin sekä kaalille että tomaateille ja jopa paprikoille. Aikaisen ja korkealaatuisen kastelun normien noudattaminen on edelleen pakollista karkeasti kulttuurin vaatimusten mukaisesti. Etuna on, että prosessi ei vaadi kasvien lisäsiirtoa, mikä tarkoittaa, että niiden juurijärjestelmä pysyy ehjänä, eikä myöskään aikaa tarvita sopeutumiseen uuteen paikkaan..
Ruukut poimulla Työ- ja materiaaliintensiivistä menetelmää kutsutaan kuitenkin yhdeksi tuottavimmista, koska siemenet istutetaan erityisesti valmistettuihin ravintokuutioihin. Maaperä on maaperän ja orgaanisten aineiden seos, jonka ominaisuudet ovat monta kertaa parempia kuin humus ja muut lannoitteet. Lukuisia etuja ovat se, että avoimeen maahan istutetut kasvit sopeutuvat nopeasti uuteen ympäristöön ja 5-7 päivän kuluttua myöhempi kehitys tulee havaittavaksi..
Ruukussa ilman poimimista Taimien tuotanto siemenistä suljetulle puutarhavuoteelle suoritetaan yhteisessä vihannesalustassa, joka voidaan joko ostaa valmiina vähittäiskaupan hyllyiltä tai tehdä itse. Ne täytetään valmiilla maaperällä, ja siementen lisäämisen jälkeen ne peitetään turpeella ja hiekalla, joka on ensin höyrytettävä, eli desinfioitava. Tällaisessa ympäristössä erilaiset melonit, kurkut, tomaatit kehittyvät hyvin..
Potless sukeltamalla taimia maaperään Kurpitsakasvit eivät sovellu poimintaan huonon sopeutumisen vuoksi elinsiirron jälkeen, mutta tämä tapa saada taimia johtaa kuitenkin hyvään tomaattien, sellerin ja kaalin satoon poiminnan jälkeen, jossa juurijärjestelmä saa haarautuneen muodon. Potittoman menetelmän etuna on kyky säästää istutusraaka -aineita, varattu alue. Poimintaprosessissa taimet upotetaan syvemmälle maahan ja perustuvat tehokkaammin puutarhan haarautuneen juurijärjestelmän ansiosta.
Minilohkon tuotanto Kasettien ostaminen ja taimien istuttaminen niihin on yksi suosituimmista tavoista nykyään. He kehittävät hyvin tupakkaa, selleriä, kaikenlaisia ​​kaalikasveja. Menetelmän etuja pidetään paitsi alustan säästämisen lisäksi myös inhimillisen tekijän vähimmäisinvestoinnina. Lisäksi, kun istutetaan kasveja avoimeen maahan, suoritetaan minimaalisia käsittelyjä; lisäksi poiminta ei ole tarpeen..

On syytä huomata, että riippumatta siitä, kumman menetelmän vihannesviljelyyn osallistuva omistaja valitsee, hänen on muistettava, että jokainen niistä edellyttää pakollisia säätöjä valaistukseen, kosteustasoon ja lämpötilaolosuhteisiin huoneessa, jossa taimet tuotetaan. Tarkemmin eri puutarhakasvien viljelyn taustasta.

Pippurin viljelyominaisuudet talossa

Useita oikukkaita ihmisiä ovat kotoisin Amerikan alueilta, jotka ovat nykyään vakiinnuttaneet asemansa Ukrainan-Venäjän ja Euroopan laajoille alueille, joita usein kutsutaan bulgarialaisiksi. Paprikan taimien kasvattaminen kotona vaatii omistajalta paljon työtä ja seuraavien vivahteiden noudattamista:

 • istuttaa taimet pysyvään paikkaan 80 päivän kuluttua ruukkuihin asettamisen jälkeen;
 • viljelmän substraatin tulisi keskittyä keveyteen, ilmavuuteen, on parempi, jos se on turpeen ja humuksen seos tai turve ja humus;
 • siemen vaatii esikäsittelyn mangaaniliuoksessa;
 • kun siemenet itävät, vakaan 22-25 asteen pitäisi hallita huoneessa, lisäksi säiliöt on peitetty muovikelmulla;
 • kun ensimmäiset versot ilmestyvät, kalvo poistetaan ja lämpötilaa säädetään, alennetaan ensimmäisten 5 päivän aikana 13-18 asteeseen päivällä, 8-10 astetta havaitaan yöllä;
 • tulevaisuudessa 26-28 asteen indikaattoreita tarvitaan päivällä, 10-15 yöllä;
 • liiallinen kastelu vahingoittaa pippuria, lisäksi viljelmän kastelu kylmällä vedellä on vasta -aiheista, sen lämpötilan tulisi olla noin 30 astetta, muuten viljelmän sairastumisvaara.

Paprikat, kuten muutkin vihannekset, tarvitsevat hyvää valaistusta, joten on tärkeää asentaa lisälamppuja taimia varten, jotka on sammutettava yhdeksän jälkeen illalla. Sukella pippuria tai ei, jokainen puutarhuri valitsee itse, koska tästä asiasta ei ole yksimielisyyttä, mutta ruokintaan voit puhua vain myöntävästi, sitä tarvitaan ja jopa tarpeen useita kertoja.

Mitä teknisiä vivahteita on noudatettava hyvien tomaatin taimien saamiseksi

Tomaatin taimien kasvattaminen kotona ei tarkoita vain korkealaatuisten siementen ostamista, ilmastolle sopivimman lajikkeen valitsemista, vaan myös hoitostandardien noudattamista, joiden avulla voit saada terveitä satoja. Taimien tila riippuu taimien kunnosta ja niiden koskemattomuudesta maaperään, mikä on erittäin tärkeää tomaateille. Puutarhureille, jotka ovat nousseet tätä liiketoimintaa varten, on tärkeää ymmärtää, että kulttuuri on hyvin kosteutta rakastava ja vaatii säännöllistä kastelua useita kertoja päivässä, ja lisäksi huoneessa, jossa on taimia sisältävät lokerot, kosteuden tulisi hallita, indikaattorit noin 80%.

Jos prosessi aloitetaan asuinalueella, kannattaa varmistaa, että kasvit sijaitsevat eteläisellä pinnalla riittävän auringonvalon saamiseksi. Tomaatin optimaaliset lämpötilaolosuhteet päivällä ovat 18-22 astetta ja yöllä 10-15 astetta. Ennen istutusta avoimeen maahan, taimet on esikäsitelty ja viedtävä ne viileämpiin olosuhteisiin. On tärkeää huomata, että tomaatin taimien kasvattaminen kotona perustuu pakolliseen ruokintajärjestelyyn kahden tai kolmen viikon kuluttua taimien ilmestymisestä. Puutarhan istutusaika vaihtelee lajikkeesta riippuen (varhainen, keski-, myöhäinen kypsyminen).

Mikroilmasto munakoisojen taimien itsetuotantoon

Puutarhurit voivat saada sadon erilaisista sinisistä, muodoista ja väreistä, riittää, että ostat siemenet oikein, käsittelet ne ja hoidat taimia. Koska vihanneskasvi vaurioituu helposti tuholaisten ja erilaisten sairauksien vuoksi, tulee laittaa vain käsitelty, desinfioitu maaperä. Avoin puutarha vihanneksille on valmisteltava syksyllä levittämällä lannoitteita ja neutraloimalla rikkakasvien ulkonäkö.

Laadukkaan substraatin lisäksi kotona kasvavien munakoisotaimien tulisi perustua siemenmateriaalin oikea-aikaiseen käsittelyyn suolaliuoksessa, alun perin kelluneiden siementen mukaan ne olisi heti suljettava istutuksesta. Harjoittajien suositusten mukaan on suositeltavaa herättää siniset siemenet, eli aika ajoin sijoittaa ne eri olosuhteisiin, sitten kuumempiin, kosteisiin ja sitten kylmiin, anna niiden kuivua ennen kuin asetat ne kasetteihin . Jotta taimet ovat vahvoja eivätkä pitkänomaisia, ilmestyvät versot sijoitetaan huoneeseen, jonka lämpötila on 14-16 astetta.

Ehdot petunioiden taimien kasvattamiseksi ikkunalaudalla

Monivuotinen kasvi puutarhassa on kaikkien suosikki petunia, jonka taimi voi täydellisesti juurtua jopa tavalliseen muovipulloon. Monet puutarhurit pitävät tästä kasvista ylellisen värimaailman, kirkkaiden, rehevien kukkien vuoksi. Tällaisen loiston menestys riippuu suoraan siementen laadusta, ja ne on ostettava vain luotetuilta jakelijoilta, ja sitten suosittava päällystettyjä lajeja.

Kotona kasvavien petunioiden taimet menestyvät ehdottomasti, jos aloitat taimien valmistamisen talvella, koska itujen ilmestymisen jälkeen kukkien saaminen kestää vähintään 12 viikkoa. On tärkeää, että alustalla on riittävä määrä orgaanista ainetta, on parempi, jos puutarhuri suosii valmiita saviseoksia, mikä lisää sadon onnistuneen viljelyn mahdollisuutta. On suositeltavaa laittaa pienet jyvät maaperään hammastikulla, porata ne mahdollisimman vähän alustaan.

Kaali ikkunalaudalla

Tulevien kaalihedelmien tila määräytyy juuri istutettujen taimien ominaisuuksista, joita puutarhurit tuottavat useimmiten itse. Kaalin taimien kasvattaminen kotona lopullisella positiivisella tuloksella perustuu useiden salaisuuksien havaitsemiseen. Nämä sisältävät:

 • lajikkeen valinnan suhde satoon asetettuihin tavoitteisiin (pitkäaikainen varastointi, tuore kulutus varhaisessa vaiheessa);
 • perehtyminen siemenvalmistajaan, joka takaa niiden laadun;
 • ravintoalustan valmistus;
 • lajikepohjainen lähestymistapa kylvöpäivään;
 • kaalin siemenet itävät vain riittävän kosteuden ollessa 50% viljan painosta;
 • lampun tulisi valaista viljelmää vähintään 12 tuntia päivässä;
 • saadaksesi taimet nopeasti, sinun on tarkkailtava huoneenlämpötilaa 18-20 asteen indikaattoreilla.

Valkokaalin osalta yön lämpötilan lasku vaikuttaa positiiviseen kovettumiseen, kukkakaalin kanssa on parempi olla harjoittelematta.

Kuinka saada kurkun taimia

Kotona kasvavien kurkkujen taimet voivat perustua hybridilajien istuttamiseen tai itse kerättyjen siementen istuttamiseen, mikä 3-4 vuoden ikääntymisen myötä tuottaa yllättävän positiivisia tuloksia. Kulttuurilla on useita kehityksen ja hoidon piirteitä, jotka koostuvat tuotannosta ilman poimimista, koska vihannes ei siedä sitä kovin hyvin. Siemenet tulisi laittaa vain maahan, valmisteltuina, jo kuoriutuneina. Taimien on saatava mahdollisimman paljon valoa, muuten ne venyvät, mutta niiden tila heikkenee. Ennen istutusta on suoritettava pakollinen karkaisu. Paras vaihtoehto hyvien kurkkutaimien saamiseksi on turvetta..

Voimme siis sanoa, että kun perehdytään puutarha- ja puutarhakasvien erityispiirteisiin, jokaisella on mahdollisuus tuottaa hyviä taimia kotona, josta on mahdollista saada ympäristöystävällisiä hedelmiä ja ylellisiä kukkia..

Published
Categorized as Tontti